UEC Tortosa – Escalada i Alpinisme

Secció escalada de la UEC Tortosa

03/04/2011 Via Desirée, Cavall Bernat, Montserrat

14 abril 2011 per uec tortosa

L’oratge deia que al Port plouria i que en canvi a l’est de Catalunya faria bo, aixi que cap a Montserrat a fer la classica visita primaveral.

Arribem al refugi de Sta. Sesilia i tot seguit aparca al nostre costat lo campió del mon d’escalada, “Ramonet”, li comentem que li habia semblat lo nou rocodrom de Tortosa i mos diu que be. Lo dia comença interessant.

Portem ressenyes de les parets de Patriarques, Diables i del Serrat del Moro, però a la fi veien que el dia ès insegur ens decidim pel Cavall Bernat. Escollim la via Dessiré, una de les poques que encara no hem fet del Cavall, la ressenya pinta be.

Despres de l’esmorçar i del caraquillo prenem el cami de l’Arrel i tot seguit la canal del Cavall fins a peu de via (uns 40 minuts).

La Via: situada a la dreta del diedre de l’Anglada, segueix les plaques i l’esperó sud-est en una escalada de cinc llargs sostinguts, amb bona roca i millor equipament.

Els dos primers llargs són teoricament de cinqué però jo diria que no baixen de 6a, el tercer es deixa fer millor, el quart és un artificial atletic i aeri que hem superat prou be. Lo rader llarg diu la ressenya que comença en 6a i acaba en quart, crec jo que quasi tot és de cinqué i molt maco.

Hem utilitzat 20 expres i un cordino per merlets (a l’artificial cal estalviar cintes per no quedar-se curt), no calen tascons ni friends.

Hem estat 4 h. i mitja a la paret, la resenya diu que es fa en quatre, o sigue, estem rovellats pero no tant.

Les serveses mos acabaran de posar al puesto.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.