UEC Tortosa – Escalada i Alpinisme

Secció escalada de la UEC Tortosa

ESCALADA AL PEDRAFORCA

15 agost 2011 per uec tortosa

Els passats dies 24 al 28 de juliol un grup “variopinto” de escaladors o projectes d’escaladors (segons el paré de qui llegeixi la crònica) van visitar les faldes del Pedraforca per tal de gaudir d’uns dies d’escalada i cata de vins. Els personatges en qüestió: Manolo “the big”, Jose, Alfonso, Miranda, Josep Pani i Jordi C, amb un grau d’escalada de nové grau (sumant els graus de tots junts i oco que arribem!!).

El diumenge 25 passem olímpicament de la desfilada del Renaixement i ens translladem al Pedraforca, tot sopant pel camí. Arribem al refugi i comença el nostre pelegrinatge per les habitacions del refugi, avui una, demà l’altra, tot sigui pel nostre amic guarda i les seves necessitats.

El dilluns 26 ens aixequem i emprenent una de les clàssiques indiscutibles de la zona, la via Estasen, amb una graduació superior al desè grau (sumant el grau de tots els llargs). Via molt bònica, gens complicada amb uns passos aèris senzills però que et fan sortir paperes si mires cap avall. Després d’unes hores de grimpada i a estones algo d’escalada arribem al cim del Pedraforca i allí comença la pluja que ens acompañarà durant la resta de dies. Enfilem la baixada, la qual es fa complicada degut a la humitat de la roca i finalment arriben al rossegador, sent el primer contacte complicat, però els dies succesius la baixa ja va ser com a cohets.

Un cop al refugi, les corresponents cerveses, dutxes, estufa de llenya, sopar i inici de la cata de vins (en total van reunir un total de 10 botelles).

El dimarts ens traslladem fins la cara sud del Pedraforca a fer un intent de la via Camí del Tro. Via generosament equipada en el segon llarg pel company Jose, ens decidim abandonar la via degut al fred i al mal temps que s’estava posant. Lògicament en la baixa sens fot a ploure i repetim el ritual al refugi.

El dimecres decidim fer dia d’excursió per la zona degut a l’altra probabilitat de pluja anunciada i decimi pujar al cim del Pedraforca, tot fent la grimpada per la cresta. Una bonica excursió per realitzar, però no recomanada per gent no acostumada a les grimpades. Un cop dalt iniciem el descens per rossegador que aquest cop ja el fem a reacció gràcies a les indicacions de la guarda escocessa del refugi. Lògicament el dimecres per la nit cau la de deu d’aigua i fot les coses complicades.

El dijous, tot i que el terreny es troba banyat, decicim intentar la via del Gat, ja que pareix des del refugi que es troba seca. El primer llarg el podem realitzar bé, tot i que les pedres es mouen. El segon llarg apareix la pedra mullada i després d’un llarg de psicobloc realitzar pel company Jose,axicant aigua de les preses i amb un friend petit i encastat en una grieta amb terra i aigua decidim retirar-nos de la vía.

En resum, uns dies entre amics de sempre i de nous Jordi “el punki”, fent una cata de vins i gaudint/patint d’aquest esport o forma de conèixer la muntanya anomenat escalada clàssica.

By Jordi C

Banda sonora de la trobada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.