UEC Tortosa – Escalada i Alpinisme

Secció escalada de la UEC Tortosa

PRIMER CAP DE SETMANA CURS ESCALADA 2010.

18 octubre 2010 per uec tortosa

Aquest dissabte s’iniciava el mundialment famós curs d’escalada que organitza, any rera any la UEC TORTOSA, amb la participació de futurs escaladors procedents de diferents indrets del globus terraqui: Gandesa, Batea, Valls, Roquetes, Tortosa, Riudecanyes…
Aquest any, onze intrèpits van seguir les explicacions teòriques que va donar l’instructor del curs, el dissabte al matí al local de la UEC. Presentació del curs, objectius, materials, nusos, noms, tècniques, emplenar papers… són alguns del temes que es van tractar i que van produir algún que altre mal de cap entre els assistents.
Per la tarda, ens desplaçaven fins la mundialment famosa escola d’escalada de l’Assut, per tenir el primer contacte amb la roca i gastar els primers milímetres de goma dels peus de gat, deixar les primers gotes de suor, sang, alguna ungla i algún repèl sobre la roca.

El diumenge ens desplaçaven fins l’escola de Margalef, on una agradable temperatura de 5º ens va rebre. Un cop injectada al cos la corresponent cafeina, ens traslladaven fins el sector can Llepafils, per posar en pràctica les tècniques explicades el dia anterior i coneixen de noves.
Durant el dia es van poder realitzar diferents pràctiques: escalada de segons, pas de la corda per la reunió, xapar, escalar de primer, assegurar amb diversos aparells, abandonament d’una via, practicar adherènces, escalar prescindint de la visió… Tambè es van realitzar les primeres classes de volt, amb algún que altre xisclet, cop…

Al final de la jornada es va ensenyar la més important de les maniobres d’escalada consistent en no lesionar-se el colze mentre es puja la cervesa des de la taula del bar fins la boca, maniobra que de realitzar-se incorrectament pot produir moltes lesions.

VIDEOS DELS CURSETISTES EN ACCIÓ

FOTOS DE MANOLO DE BIG

By Jordi C.

3 respostes a “PRIMER CAP DE SETMANA CURS ESCALADA 2010.”

  1. Aficionat ha dit:

    Segons el video (a falta de vore les fotos que no es poden obrir) el nivell dels escaladors és molt bo, en canvi els monitors com poden permetre que cap d'ells porti casc?

  2. Aludit dijo ha dit:

    Com es pot apreciar en les fotografies, tots els cursetistes i monitors porten el corresponent cas. Aquest video és un exemple de les contradiccions: un alt nivell d'escalada, però un pèssim nivell de seguretat.

  3. Anónimo ha dit:

    No n'hi ha per a tant… És només una qüestió estètica lo del vídeo…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *