UEC Tortosa – Escalada i Alpinisme

Secció escalada de la UEC Tortosa

Copa catalana d’escalada en bloc i Copa de España

17 març 2015 per uec tortosa


Tortosa ha acollit aquest passat dissabte 14 de març l’inici de les competicions d’escalada de la FEEC. La Unió Excursionista de Catalunya de Tortosa ha organitzat la primera prova de la copa catalana d’escalada en bloc, a la vegada que la categoria absoluta puntuava per a la “Copa de España de escalada en bloque”, i ha comptat amb el suport de la Fedme i Top 30.
Amb un total de 125 inscrits repartits en les diferents categories, s’ha iniciat la jornada amb les classificatòries i finals de sub.12 i sub.15; la tarda ha donat pas a les categories sub.18, veterans i absoluts. Cal destacar el gran treball dels equipadors Marco Jubes, Fèlix Obrador i Helena Alemán, que han sabut conjugar i adaptar els blocs a les diferents categories. Les propostes han estat variades i han combinat la tècnica, força i equilibri; blocs amb molts volums, llançaments, sortides a la “carrera” i algun amb mini preses i regletes.
La competició va començar amb els més petits, un total de 40 participants repartits entre la categoria sub.12 i sub.15. Tant a les classificatòries com a les finals, es va poder observar l’alt nivell del “planter” de l’esport de l’escalada. El podi de la categoria sub.12 el van encapçalar Marc Ramírez del Club Exct. UECANOIA i Lucía Sempere de la Federació Valenciana, seguits de Víctor Lorente i Lau Macià, Gal·la Pérez i Núria Giménez.
Al podi de  la categoria sub.15, van pujar a la primera posició Héctor Bazàn i Rut Casas del Grup Exc. de Manlleu, seguits de Maria Benach i Rut Monsech, Lluc Macià i Ton Casas.
En la categoria absoluta, les classificatòries han estat molt exigents; dominades per Maud Ansade en la categoria  femenina acompanyada de Marina València, Marieta Cartró i Francis Guillen de la federació catalana, Itziar Zabala de la federació basca, Maria Alarcón de la federació valenciana, Julia Durán de la federació madrilenya i Isabel Villán de la castellana. De les vuit finalistes, tan sols quatre van aconseguir algun dels tops dels quatre blocs, destacant un cop més Maud Ansade que en va aconseguir tres, fet que la va portar al primer lloc de la primera prova de copa catalana i Copa de España.
En la categoria absoluta masculina, els vuit finalistes van sortir de les classificatòries amb un resultat més igualat, dominant Carlos Catari de la federació catalana i empatat amb punts amb Jonathan Flor de la federació valenciana. El podi final també va ser molt ajustat, ja que tan sols els tres primers van aconseguir resoldre un dels quatre blocs, i curiosament no el mateix. El nombre de “pegues” va decidir la classificació final, deixant en primer lloc a Javier Cano de la federació Extremeña.
Podis absoluta


Podis sub.12 i sub.15 més els primers locals Alba i Pol de UEC Tortosa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *