UEC Tortosa – Escalada i Alpinisme

Secció escalada de la UEC Tortosa

ESCALADA AL PEDRAFORCA I AL CANIGÓ

29 juliol 2013 per uec tortosa

Aprofitant que teníem uns dies de vacances, la setmana passada vam enfilar cap el Pedraforca, emblemàtica muntanya situada al Berguedà. La intenció era fer un parell de vies a la cara nord de la paret, però just la tarde que vam arribar va ploure a bots i barrals. Això va fer que l’endemà anèssim a la cara sud, a la xemeneia Pany-Haus (MD-, 280m) del pollegó inferior.

La via transcorre íntegrament una marcada xemeneia en tendència cap a la dreta (descaconsellable si ha plogut el dia anterior). Es una via herbosa i una mica bruta en general, desequipada i on has d’anar reforçant reunions (un parabolt). Cal destacar els 2 últims llargs de la sortida original on la xemeneia s’estreteix molt i has d’anar encastan-te i pujant en, tal com fica a la ressenya,  ramonage llis. Vam suar de valent!

El pròxim objectiu va ser una de les vies més clàssiques de la cara nord: el gran diedre per la entrada original (D+, 270m).  La part central recorre un marcat diedre en roca molt bona (exceptuant algún roc que es mou). El llarg clau recorre una xemeneia bastant humida per a continuar en un seguit de passos atlètics però molt disfrutons. Recomanable al 100%.


Per acabar bé les vacances vam anar cap al massís del Canigó. L’objectiu era una altra clàssica: el gran diedre (Sala-Bobo) per la sortida directa al pic Barbet (MD, 250m). Es una gran via de granit molt bo que té dos llargs espectaculars en un ambient realment alpí. L’entrada a la via la fem per la dreta en 2 llargs desequipats i una mica psicològics, que t’agafen una mica descolocat. Una vegada a baix del diedre venent els 2 llargs de diedre molt guapos que estant bastant pitonats pero que tenen algun passet finet, finet. La sortida la fem per la variant directa, que va per l’esquerra i t’evita un flanqueig ‘guarro’ per la dreta. Són dos llargs en molt de pati i en molt d’ambient que fan que arribes al cim en un somriure d’orella a orella. És una via que s’ha de fer obligatòriament!

Activitat realitzada per Jordi B. i Jesús A.

3 respostes a “ESCALADA AL PEDRAFORCA I AL CANIGÓ”

 1. Anónimo ha dit:

  Xaics, que bons que sou, heu aprofitat bé la sortida. Per cert, i l'Estasen?

 2. Anónimo ha dit:

  L'Estasen ja la farem, hi han més dies que llanguanisses!

  Jesús

 3. Anónimo ha dit:

  Reserva-la per a quan te jubiles

  Joan

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.