UEC Tortosa – Escalada i Alpinisme

Secció escalada de la UEC Tortosa

NOVA OBERTURA AL PORT

20 setembre 2012 per uec tortosa

Via Sebastià Colomer, 310 m. MD+.

Oberta: 15/09/12 per: D. i X. Valls, J. C. Bel, D. Polo, D. Aguilar i J. Tiron

La historia d’aquesta via comença la primavera de l’any 95 quan acompanyat de Dani i el jovenet Xavi Valls vam encetar el sòcol de la paret. Pocs dies més tard amb J. C. Bel (Cucala) vam continuar fins a la meitat de via. Un altre atac, aquesta vegada en companyia de Daniel Polo ens va portar fins al peu del díedre superior, però la manca d’un friend gran ens va impedir continuar.
Han passat disset anys i la paret no s’ha mogut del lloc, aquesta vegada David Aguilar m’ha enganyat per tornar-hi. Gràcies a la seva bona traça l’hem acabat sense problemes.

La curiositat de la via és que a una part del díedre superior vam trobar tacs de fusta podrida amb aspecte de ser dels 70. Desconeixem la línia que van seguir i si realment la van acabar, no s’hi troba cap mena d’informació enlloc.

La via és exigent, la roca no sempre és bona, hi ha trams amb vegetació i l’equipament és just. Per repetir-la cal portar algun clau i un bon joc de Friends (que no en falten de grans). L’aproximació es fa des de Casetes Velles per la sendera de les Faixes Tancades i el retorn anant a buscar la sendera de les Vallcaneres Altes.

6 respostes a “NOVA OBERTURA AL PORT”

  1. Jordi Mena ha dit:

    Enhorabona,

    Saviam que hi havia aquest projecte per acabar i per casualitat no vam anar aquesta primavera… (creient que estava abandonat)

    Guapa via!!!!

    Una abraçada, Joan & Cia

  2. en una ocasió el malograt Sebastià Colome, m'avia comentat que tenia un projecte per acabar en la mola conill, crec recrdar que es van baixar per que se li va trencar un burilador, era pura llogica que algun dia aquesta via quedes acabada, penso que el nom de la via 95, nos es digne, pero aixi es la meva opinio

  3. J. Tiron ha dit:

    Hola company, gràcies per l'informació. T'aclarire un poc millor com va anar: vam trobar quatre tacs concentrats en un tram de 15 metres, res més en tota la via, ni un buril ni un clau. No dubto que la nostra via coincidis en un punt amb la linia que va seguir Sebastia però en cap cas hem xafat l'obra de ningú. Un altre s'hauria callat la troballa dels tacs.
    A Sebastià jo també li tenia molt d'apreci, va ser el meu primer mestre d'escalada i ja li vaig dedicar un via als Mollons que porta el seu nom.
    En aquest cas crec que tens raó, queda rebatejada la via amb el nom de Sebastià Colomer. Ell s'ho mereixia.

  4. en cap moment dig que aveu chafat el projecte d'algu, no mes faig el comentari de lo que en va comentar el Sebas.
    per altre banda, felicitats per la via i molt orgullos de que agueu cambiat el nom, com tu dius s'ho merexia, ah! i cambieu el nom de la paret, si vuleo agafeu la resenya que os vaig pasar. salut i força.

  5. J. Tiron ha dit:

    Hola de nou Company,
    Segons Josep Mª Brull a la Guia Itineraria del Port; la Mola Conills és tot el llom que queda darrera la Joca i el Catinell la impresionant cinglera que se'n despren. És per aixo que a la UEC sempre hem considerat com a Catinell lo que molts anomenen Mola Conills. Això no vol dir que tinguesem raó simplement seguim lo que ens va ensenyar Brull.

  6. si es aixi…, jo tenia entes altre cosa, l'equivocat soc jo.
    pero, com la via del teix esta a la mola conill, be. s'ha aura de rectificar moltes coses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *