UEC Tortosa – Escalada i Alpinisme

Secció escalada de la UEC Tortosa

Consell General i escalada al Pedraforca

3 juliol 2012 per uec tortosa

Aquest cap de setmana alguns no hem pogut participar al NO RAID, ni molt menys als ultres o curses, però bé, vam poder assistir a la reunió de Consell General de la UEC a Baga i a la tarda una “escaladeta” al Pedraforca.

 VIA DEL GUARDA


 

La Via del Guarda està situada a la cara nord de la Dent de Cabirols, és una escalada clàsica de 120 m per fisures i sostres atlètics amb un grau màxim obligat que ronda el 6a (segons com t’agafa el cos igual un poc més…).
 Per poder accedir-hi cal començar el primer llerg de la Cerdà-Albert i tombar a l’esquerra per situar-mos a l’inici de la via, 40m de IV i  V.
 Respecte a l’equipament cal remarcar que les reunions estan equipades en parabolts, la resta està equipat en claus, ponts de roca, tacos de fusta i algun parabolt perdut… resultarà útil portar alguns tascons i friends ( necessaris a la Cerda-Albert i a la darrera tirada). 
 Es una via recomanable i que ens deixarà un bon “regust”, sobretot quan arribes a una assegurança i veus el que és (precari), dos “fufades” i amunt …
Personalment penso que caldria renovar algun clau i taco, les cintes i cordinos. En cas  contrari aviat pujarà el grau obligat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *