UEC Tortosa – Escalada i Alpinisme

Secció escalada de la UEC Tortosa

FORCANADA O MALH DES POIS PEL CORREDOR NORD-OEST

21 maig 2012 per uec tortosa

Una bona excusa per conqueir la Forcanada, que s’ens havia resistit altres vegades, en una zona del Pirineu solitària i salvatge, sense massificació.
Sortim el divendres a mitja tarda i anem fins a Vielha, d’aquí al poble d’Ès Bordes, i fins al pla de l’Artiga de Lin. Dormirem al refugi de pastors que hi ha uns cent metres més enllà de l’aparcament. Preparem el material, sopem i a dormir. El dissabte a primera hora enfilem cap al prat, el creuem, i desprès d’alguna dificultat per trobar la sendera anem guanyant alçada. Ben aviat trobem neu, ens calcem els crampons i fins l’estanhon de Pois, el creuem per l’esquerra i enfilem la pala cap a la canal, que ja comencem a divisar d’es d’aquí. La canal es d’un pendent uniforme a 45 º-50º , uns 400 metres. Assolim la bretxa, girem a l’esquerra i comencem una grimpada per terreny descompost. Buscant canaletes fàcils arribem a la punta sud de la Forcanada (2872m). Comença a ploure i el temps s’enreda, pel que decidim iniciar el descens. De les diferents opcions, agafem la més evident i curta, baixar per la mateixa canal on hem pujat. El temps millora de nou i ja sense dificultat descendim fins al pla, i d’aquí fins a Vielha, on a les dues de la tarda ens assentem tranquilament a dinar.
El corredor també s’anomena de Rouyer-Haurillon, en homenatge als alpinistes que van fer l a primera absoluta per aquesta canall’any 1906, tallant graons durant tota la pujada.

Activitat realitzada els dies 11 i 12 de maig de 2012 per Toni Serrat i Joan Tiron.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.