UEC Tortosa – Escalada i Alpinisme

Secció escalada de la UEC Tortosa

XII CURS D’INICIACIÓ A L’ESCALADA

31 octubre 2011 per uec tortosa

Aquest 2011 el curs d’escalada que organitza la UEC de Tortos ha contat amb la participació de 8 participants que han experimentat les sensacions que produeix l’altura, això si, sempre amb la màxima seguretat.

Com a novetat d’aquesta edició ha estat l’incorparació del nou rocòdrom municipal en les pràctiques del curs.

El dissabe dia 15 d’octubre s’iniciava el curset amb una sessió matinal de teoria on els alumnes van acabar amb un veritable mal de cap de nusos, xapes, reunions, factors… Per la tarda es van iniciar les pràctiques al rocòdrom per tal de veure les habilitats del cursetistes per confeccionar cordades.

El diumenge dia 16 d’octubre ens van desplaçar fins la mundialment coneguda escola de Margalef, per conèixer i practicar l’escalada deportiva d’un llarg. Els alumnes van poder experimentar les caigudes, escalar de primer, pasar la reunió per si sols, assegurar amb diferents aparells i fins i tot escalar amb els ulls tapas o amb una sola mà. Per finalitzar la sessió unes cervesetes al bar del poble i una mica de terapia de grup per disminuir la concentració d’adrenalina a la sang, no sigui que els mossos ens parin i ens multim per excès d’adrenalina.

FOTOS PRIMER CAP DE SETMANA!!

El dissabte dia 22 d’octubre va se el dia de quasi abandonament massiu del curset degut a la introducció de la via llarga i les temudes reunions amb un aparell infernal anomenat reverso. A peu de terra tot eren ji, ji ,ji, ja, ja, ja però penjats en les reunions del rocòdrom la cosa ja va canviar. Que si això no ho veig, que com coloco el reverso, l’angle de la reunió quin era 270º, 35º… uf, uf, uf!!! La frase en boca de tots era: això no es per a mí!! Gràcies a un magnífic treball psíquic i un poder d’engany treballat al llarg dels anys, van poder convèncer als cursetistes per venir a la sessió del diumenge.

El diumenge dia 23 d’octubre la cosa va canviar. Les reunions ja van comencar a sortir, la vía era més fàcil que al rocòdrom, el reverso ja se’l comença a comprendre (encara no era el dia en que els reversos decidiren fer el salt al més allà!!!). Al final del dia la cosa ja no pintava tan negra i la cosa començava a ser divertida i tot. Uns bocates i cervesetes a Horta van acabar de tranquilitar l’ambient.


FOTOS SEGON CAP DE SETMANA!!

Finalment ja ens trobaven, sense adonar-nos al final del curs, el qual es realitzava a Montserrat els dies 29 i 30, per tal d’experimentar de més a prop presència divina. Com no, la pluja va fer acte de presència els dies anteriors. Afortunadament el dissabte i diumenge ens va deixar escalar. El dissabte ens van treballar les tècniques de reunions i ràpels, tot començant a pujar lleugerament d’altura. Però faltava la prova de foc, l’examen final amb el pas per sota de les taules!! Al començament ningú volia, però amb una mica de pique al final la gent fins i tot volia repetir. Finalment tots superaren la prova i foren mereixedors del títol d’assistència. El diumenge ja experimentaren les sensaciones d’altura i separació de xapes i d’aquell passet fàcil, però que es troba a 100 metres d’altura (ji, ji, ji).http://www.blogger.com/img/blank.gif

Bueno, en resum: bon ambient, bon vi, bones cerveses i l’esperança que la gent s’ho hagi passat bé i contiuen amb aquest esport que es diu: sortir a escalar per fer la cerveseta i les tapes corresponents!!!

FOTOS ÚLTIM CAP DE SETMANA!!

FOTOS RUFO

By Tinc desgaSt a les cames!!

Una resposta a “XII CURS D’INICIACIÓ A L’ESCALADA”

  1. Rufo Tomas ha dit:

    mai hagués pensat que podria pujar on ho vam fer a montserrat, fet gràcies a uns monitors als que vull felicitar. també saludar als elegits (cursetistes) dels que m'emporto un record imborrable.
    han estat tres caps de setmana INOBLIDABLES. salutacions a tothom.
    rufo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.