UEC Tortosa – Escalada i Alpinisme

Secció escalada de la UEC Tortosa

13,5% Vol, NOU GRAU EN L’ESCALADA ESPORTIVA!!

21 novembre 2010 per uec tortosa

Aquest diumenge 7 escaladors ens hem reunit al passeig de les bicibletes per realitzar l’activitat del calendari de sortida d’escalada. Aquest anys tocava una nova zona, on encara poca gent a escalat.

El dia prometia, ja que no plovia i cel estava blau. Ens repartim als cotxes i encaminem la carretera amb destí a Peñarroya de Tastavins. A mesura que ens anaven apropan, el cel s’anava tornant gris, però l’ànim i les ganes d’escalada feiem tirar endavant. La típica frase de un núvol que passa!!!

Un cop a Peñarroya anem fins al bar del poble a fer el corresponen mos per allarga el dia. La pluja però anava en aument i el cel cada cop més gris i tapat. Veiem el panorama, ens possem al bar a fer una via de màxima dificultat. Començant per les olives, la cosa ja anava per bon camí. Avui seria una d’aquells dies que cauria un grau elevat d’escalada. La cosa estava entre si seria un terra alta o un rioja. Es feia difícil intentar-ho, però amb el consell d’especialistes en la matèria decidim atacar la via més difícil. La boca resseca feia difícil realitzar els moviments. El magnesi ajudava, ja que mantenia les mans seques, però estava clar que el pas més difícil vindria després, un pinzament amb els dits per envoltar la presa. Finalment aconseguim xapar la primera xapa, el pas senzill: cambrer, vi de la casa!!

El proper moviment era lliure per l’imaginació de cadascú de nosaltres. Fer un pas lleuge, d’equilibri o fer un dinàmic. Finalment ha hagut de tot: el pas lleuge amb entrepà de pernil salat i de formatge, el pas d’equilibri amb saltxixes i el pas dinàmic amb xorriço. Superat el moviment i xapada la segona anem directament al pas més difícil de la vía, el pinzament amb els dits. Alguns de nosaltres ho hem rebaixat una mica amb gaseosa, però tots l’hem atacat. Un bon vi de la casa acompanyava els entrepans, donant la màxima graduació de la via. Un bon esmorçar amb un vi de grau 13,5% Vol, aconseguint d’aquesta manera la màxima graduació en l’escalada actual.

Acabats els cafés i ploven força decidim anar fins la pista per tal d’ensenyar a la gent per on s’accedeix a la zona. Veiem que la pluja no parava i el cel estava tot tapat i gris decidim tornar a casa, no abans sense passar per Gandesa per veure les vies d’escalada de la zona. Allí ens trobem amb companys que es trobem escalant al sopluig d’una cova.

Un bon dia de turisme per la comarca del Matarraña, bon esmorçar i bon vi. Una sortida amb bona companyia, és a dir, amb gent de la UEC!!!

By Jordi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.