UEC Tortosa – Escalada i Alpinisme

Secció escalada de la UEC Tortosa

ESCALADA A LA CARA NORD DE LA PUNTA CHAUSSENQUE (MASSIS DEL VIGNEMALE) 700 M. MD

16 agost 2009 per uec tortosa


A les 5 de la matinada ja estem en marxa desprès d’haber dormit al refugi de Oulettes. En una hora remuntem fàcilment la glacera, travessem sense dificultats la rimarimaia i en dos hores més escalem les grades per l’esquerra del corredor de Gaube (III i algún pas de IV).
Ataquem la paret uns 50 m més amunt de la diagonal, do llargs amb tendència a l’esquerra (IV+, V i V+), sortim del diedre per l’esquerra i tornem decididament a la dreta a buscar el llon de l’esperó. Tres llargs fàcils i seguim per la dreta de l’espero un filó d’ofita de color verd que no s’acaba mai, aquest quasi ens guiara fins dalt (III,IV). En arribar al caramull rogenc la dificultat mimva bastant aixi con la qualitat de la roca.
Ens ha costat 9 hores fer la paret, nomes hem trobat un parell de reunions i algún clau aquí i allà. Hi cau bastanta pedra, com és a dalt més.
Per baixar hem estat dos hores fins al refugi de les Oulettes i dos més dins a l’aparcament, al qual hem arribat a les 11 de la nit. Encara ens quedaven 7 hores de viatge.
De material cal portar 10 expres, jocs de tascons i friends i uns claus variats.
Són imprescindibles els crampons i el piolet.
Activitat realitzada el 4 d’agost per Francesc Guivernau i Joan Tirón.

LES FOTOS!!

2 respostes a “ESCALADA A LA CARA NORD DE LA PUNTA CHAUSSENQUE (MASSIS DEL VIGNEMALE) 700 M. MD”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *